IZKLOP START STOP

Ali vklop MEMORY funkcije sistema.

BMW F10 Start-Stop Sistem
Izklop START STOP Sistema

Izklop sistema start-stop ponujamo za vse serije vozil. Vsem dobro znani sistem je predvsem bil patentiran da bi z izklopom vozila na mestu (semafor, čakanje, … ) zmanjšal porabo goriva in emisije. V praksi vozniki vozil s tem sistemom vedo da je sistem bolj ali manj nepraktičen in nezanesljiv.

KODIRANJE FUNKCIJE;

BMW E Serija (E6x, E9x, E8x, … ) – Enkraten izklop ali memory funkcija START-STOP – 80,00€

BMW F Serija (F1x, F0x, F2x, F3x, F4x, … ) – Enkraten izklop ali memory START-STOP – 120,00€

IZKLOP ALI MEMORY?

Pri memory funkciji omgočimo da si vozilo zapomni vašo zadnjo nastavitev. Ko voznik sistem izklopi si to vozilo shrani in pusti sistem izklopljen v vseh bodočih vklopih vozila. Izklop samega sistema pa omogoča ga v celoti izklopi in ga je nemogoče ponovno aktivirati.

START-STOP funkcija je vgrajena tako v BMW kot MINI vozila.

KAKO DELUJE SISTEM

Zaradi vse večjega pritiska sveta na ekološko efektivna vozila, so proizvajalci zagotovili sisteme kot so start-stop da bi zmanjšali izpuste in porabo goriva. Seveda sistemi ki obnašanje vozila korenito spremenijo, potegnejo za seboj tudi drugačne komponente vozila kot je akumulator (AGM, … ), alternator, vodne črpalke, …

Kljub vsemu pa večina vozil z vgrajenim sistemom še vedno uporablja klasične vodne črpalke gnane preko jermenskega pogona kar pa vpliva predvsem na ohlajanje ključnih komponent ob ustavitvi vozila po daljši vožnji. Proizvajalci seveda trdijo da naj bi za to skrbele manjše črpalke ki delujejo na električnem principu in naj bi zagotovaljale kroženje hladilne tekočine čez vozilo tudi ob ustavitvi.

Sistem se prižiga ko so izpolnjeni vsi pogoji za njegovo delovanje (delovna temperatura, ustavitev, nevtralna prestava ali pritisnjena zavora pri avtomatiku).

BMW je sistem dodelal do te mera da vozilo med normalno vožnjo tudi ne uporablja alternatorja, temveč je le ta aktiviran ko napetost akumulatorja pade, do največjega polnjenja pa pride med zaviranjem za največji izkoristek negativnega navora komponent v sistemu.

Izvajamo tudi izklope na terenu, po predhodnem dogovoru.