IMMO OFF / IZKLOP IMOBILIZATORJA

Izklop imobilizatorja (IMMO OFF) je namenjen vsem tistim ki se lotevajo projektnih vozil, dirkalnikov, plovil,… V poštev pride tudi za stranke katerim zaradi vode in ali drugih dejavnikov njihov obstoječi imobilizator ne deluje..

Izklope izvajamo za različne motorne računalnike za vozila BMW od letnika 1990 dalje. Najpogosteje se storitev uporablja v motoršportu kjer so predelave in menjave motornega sklopa pogoste.

Izklop je mogoč na EWS2/EWS3 sistemih ter ostalih.

BMW IMMO OFF EWS OFF CAS OFF Izklop imobilizatorja
Izklop imobilizatorja EWS off

Izklope imobilizatorjev izvajamo na dva načina;

  • Programsko – v sami programski strukturi programa motorne elektronike izvedemo izklop immobilizatorja. Ta sprememba je permanentna.
  • Emulator – S pomočjo emulatorja emuliramo immobilizator (določeni ECU-ji).

Način izklopa je predvsem odvisen od verzije motorne elektronike, točne podatke si poglejte tukaj.

KAKO DELUJE IMMOBILIZATOR?

Immobilizator je funkcija motorne elektronike da ne omogoča vžig vozila v kolikor ne zasledi prave kode ključa ali kode imobilizatorja. Ko vstavimo ključ vozila v ključavnico (kodno varovani vžig) le ta prebere kodo ključa. Ko imobilizator (EWS, CAS, … ) preveri kodo ključa začne postopek uskladitve rolling code-a z motornim računalnikom. Ko je ta usklajena vozilo omogoči zagon, bodisi zažene bencinsko črpalko ali omogoči vrtenje zaganjalnika (štarter).

Za uspešen zagon vozila potrebujemo tri ključne komponente;

  • Ključ vozila
  • Imobilizator vozila
  • Motorni računalnik vozila

Vse tri ključne komponente morajo pripadati istemu vozilu saj so že tovarniško vezane na VIN številko vozila s pravo ISN kodo.

V kolikor gre za izgubo komponent ali poškodovanje, lahko zadevo probamo rešiti s kodiranjem rabljenih modulov in spremembo ISN kode, uspeh ni zagotovljen.

V kolikor je kontrolna enota poškodovana, lahko rabljeno komponento probamo vrniti v “deviško” stanje oz. v “virgin” program ter ga naknadno sparimo z vozilom.

Storitev izklopa immobilizatorja izvajamo na lastno odgovornost, lastništvo vozila je potrebno predhodno dokazati. Ravno tako isto velja za izdelavo novih ključev, naročilo ključnih komponent.

Pri naročilu komponent vezanih na vžig vozila in ključev moramo skenirane dokumente posredovati na BMW AG, DE.

Cena izklopa immobilizatorja je odvisna od verzije motorne elektronike. Verzije motorne elektronike preverite tukaj