OBNOVA – POPRAVILO AVTOMATSKEGA MENJALNIKA

V zadnjih dveh desetletjih beležimo velik porast vgradnje avtomatskega menjalnika. Del opreme ki je za mnoge nepogrešljiv, prihaja seveda z malce višjo ceno vzdrževanja.

Kljub prvotnemu mišljenju da je olje avtomatskega menjalnika, večna stvar, se je v preteklosti izkazalo da ni ravno tako. BMW je začel avtomatske menjalnike vgrajevati v vozila še pred letom 1995, množična uporaba pa se je v veliki meri prijela tržišča v zadnjih dveh desetletjih.

BMW Avtomatski menjalnik
BMW Avtomatski menjalnik

KAKO DELUJE AVTOMATSKI MENJALNIK?

Avtomatski menjalnik za svoje delovanje potrebuje;

  • Računalnik menjalnika
  • Menjalnik  z vsemi sestavnimi deli
  • Pretvornik navora (Wandler) ali sklopko (DKG, SMG, … )
  • Hidravliko (olje)

Skozi oljno pumpo menjalnika se ustvari pritisk olja kateri skrbi da hidravlični sistem operira vse sklopke, te pa pritiska serija različnih ventilov lociranih na mehatroniki menjalnika. Wandler poln olja se vrti, s pritiskom olja pa drsna plošča v pretvorniku skrbi za vrtenje osi skozi menjalnik.

BMW je v svoja vozila vgrajeval več tipov avtomatskih menjalnikov glede na serijo in letnik;

  • GM (5L40, … )
  • ZF (5HP, 6HP, 8HP, …)
BMW Avtomatski menjalnik
BMW Avtomatski menjalnik

OBNOVA oz. POPRAVILO MENJALNIKA

Svojim strankam ob okvarah ponujamo popravilo oz. obnovo avtomatskega menjalnika. Skozi naše priznane partnerje na področju avtomatskih menjalnikov, poskrbimo za kvalitetno obnovo vašega menjalnika in pretvornika navora.

Poskrbimo za diagnostiko napake, demontažo avtomatskega menjalnika in popravilo le tega. Vse komponente vgrajene v avtomatske menjalnike so originalne ali originalnim enakovredne.

OBNOVA MENJALNIKA – že od 700,00€ dalje (odvisno od napake, tipa, … )

MENJAVA OLJA V MENJALNIKU – že od 350,00€ dalje

Za več informacij nas kontaktirajte na naši “Kontaktni strani”

MENJAVA OLJA V MENJALNIKU

Ključnega pomena je, da se lastniki zavedajo da menjalniki niso večna stvar. Da bi ostali v delujočem stanju kar čimdlje, je potrebno za komponente skrbeti. Da bi zagotovili nemoteno delovanje menjalnika brez cukanja, drsenja, zabijanja, … je potrebno le tega redno vzdrževati.

Skozi naše partnerje poskrbimo za kvalitetno menjavo olja avtomatskega menjalnika po Tim Eckert metodi, z originalnimi olji.

NAPAKA NA MENJALNIKU?

Se je prižgala lučka za menjalnik? Možnih vzrokov je več, vendar diagnoza nebo možna brez priklopa na ustrezno diagnostiko. Diagnostiko napake lahko opravimo v naši servisni delavnici.

  • Izguba ene ali večih prestav
  • Drsenje obratomerja brez moči
  • Zabijanje ali cukanje

Tako kot pri ostalih sklopih vozila, velja tudi za menjalnik da je preventiva precej cenejša kot kurativa.