POPRAVILO, KLONIRANJE DME/DDE in ostalih modulov

Poujamo popravilo oz. kloniranje modulov, saj se pogosto z novejšimi serijami dogaja da prihaja do poškodovanja elektronskih kontrolnih enot motornega računalnika in podobnih. Bodisi zaradi vdora vode, nepooblaščenih posegov ali drugih dejavnikov. Proces je seveda izvedljiv v kolikor obstoječa motorna elektronika oz. druga enota ni preveč poškodovana.

Kloniranje in Popravilo DME DDE FRM LCM GM Modulov
Engine DME BMW Kloniranje ali popravilo

KLONIRANJE

S posebno strojno opremo v celoti skopiramo podatke z obstoječe motorne elektronike oz. drugih modulov in le te prenesemo na ustrezno zamenjavo (rabljen modul, motorni računalnik) in s tem poskrbimo da ne pride do menjave pregreklšno dragih modulov in motornih računalnikov.

POPRAVILO OSTALIh MODULov

Izvajamo tako kloniranje kot popravilo modulov in krmilnikov. V zadnjem času se soočamo s povečanim številom poškodb ki nastanejo zaradi vode ali nihajev napetosti;

  • Sprejemniki za daljinsko zaklepanje na prtljažnih vratih (E39, E53, E61, … )
  • FRM1, FRM2 in FRM3 moduli
  • FEM modul
  • LCM moduli
  • DME/DDE
  • MPM
  • PDC
  • SRS

Le te lahko v velikih primerih popravimo ali nadomestimo z obnovljenimi enotami katere potem tudi sprogramiramo oz skodiramo glede na vaše vozilo.

Opažamo tudi porast okvar elektronskih krmilnih enot zaradi nihajev napetosti, neustreznega vzdrževanja akumulatorjev ali neznanih porabnikov v vozilu. Skozi pridobljeno znanje tako diagnosticiramo tudi vzrok napake in odpravimo tako povod kot tudi posledico.

Kloniranje EDC16 535d, chiptuning, programiranje
Kloniranje EDC16 535d

V kolikor gre za okvaro ki ni popravljiva lahkko poskusimo tudi s programiranjem rabljenih kontrolnih enot v “deviško” stanje. S tem dosežemo da lahko motorni računalnik sparimo z vašim obstoječim imobilizatorjem. Eliminacija potrebe po novih modulih in ključih zaradi popravila je eventuelno veliko cenejša rešitev za vaše vozilo. V večini primerov gre za vozila katerih zaradi vrednosti ne gre več popravljati z novimi kontrolnimi enotami.

Gre za zelo sivo območje kateremu se streže s posebno opremo, uspeh ni zagotovljen. Vsekakor je za proces katerega opisujemo potrebno nekoliko več časa za uspeh. Z uspešnim popravilom in ustrezno opremo zagotovimo tudi nemoteno delovanje.